Minden amiből fény jön ki :)

Led lámpa mod blog.

Led lámpa mod blog.

Fitorch/Litesam csoportteszt 1. rész.

Litesam ED08

2018. január 28. - Zozz84

Sziasztok!

Ez egy hat részes sorozat lesz amiben bemutatok hat lámpát. három Fitorch és három Litesam típust. Azért együtt a két márkát mivel a három litesam modell 90%-ban megegyezik 1-2 Fitorch típussal és így kaptam őket tesztelésre a Ledbox.hu jóvoltából.

IMG 20171116 222130IMG 20171116 222332IMG 20171116 222510

Első alkalommal a Litesam ED08-at veszem górcső alá. Ez szinte teljesen megegyezik a Fitorch E10 modelljével.

DSC 2240Egy karton dobozban érkezik hozzánk a lámpa. Ami a tartozékokat illeti a Firorch és Litesam lámpák jól el vannak látva. Minden esetben jár melléjük tok és tartalék O-gyűrűk valamint csuklópánt. Ez esetben kapunk hozzá egy védett dudoros tetejű 14500 lítium ion akkumulátort is valamint egy tartalék kapcsoló gumigombot is és egy övcsipeszt.

DSC 2245A mellékelt használati utasítás itt látható:

DSC 2243

DSC 2244

A lámpa üzemel a mellékelt 14500 akkumulátoron kívül Ni-MH akkuról és AA elemekről is. A használati utasításban csak a 14500 akkuval elérhető fényerőket és üzemidőket tüntetik fel. A kapcsolója egy forward clicky ami annyit tesz, hogy először fél nyomással ki kell választanunk a használni kívánt módot és ekkor teljesen átkattintani a kapcsolót. Sajnos számomra ez a lámpa legnagyobb negatívuma és ez nekem olyan mértékben ellenszenves kapcsolási metódus, hogy eltántorítana a vásárlástól is. Pedig amúgy nagyon jó kis lámpa. Ha valaki mégis ilyet vásárol kicseréli legfeljebb a kapcsolót és onnantól egészen jól használható.

DSC 2252A lámpa fejében egy Cre3e XP-L HD led foglal helyet sima reflektorban acél bezel mögött.

Mivel a cső menetei nem egyforma hosszúak így ha fordítva szeretnénk az övcsipeszt a lámpán használni az nem megoldható. A lámpa fizikailag fordított polaritás ellen védett a pozitív pólus körül egy kiemelkedő gyűrűvel. Emiatt csak button top akkuval vagy elemmel használható. 

A menetek és az O-gyűrűk szépen meg vannak kenve szilikonzsírral. A lámpán a menetek trapézmenetek, és mindkettő eloxált így mechanikusan lockolható a cső mindkét végén.

DSC 2247A cső és kapcsoló megfelelően van érdesítve. Biztos a fogása, nem csúszik a kézben.

DSC 2249Saját méréseim a következők a mellékelt 14500 akkuval:

Áramfelvétel max módban: 1,89A

Fényáram max módban: 720 lumen

Intenzitás: 3000 kandela

Hatótáv ANSI FL1 szabvány szerint: 109,5m

A mérések alapján a gyártó jól lőtte be az adatokat. Sőt a lámpa még picit többet is tud.

A hatótáv természetesen fenntartásokkal kezelendő mivel a szabvány a max hatótávon azt írja elő, hogy a lámpa fényerejének egy tiszta éjjeli talihold fényével kell megegyezni. Így a használható hatótáv kb a fele lehet vagy inkább 40m körül.

Az alábbi képeken a lámpa fényét láthatjátok különböző fokozatokban.

A nagyobb távú képek kicsit sötétebbek a valóságnál.

Sajnos nekem a kapcsoló nagyon elrontja ezt az amúgy jó kis lámpát de akinek ez nem gond annak megbízható társa lesz.

A következő teszt a Litesam egyel nagyobb modellje lesz a PS16.

A bejegyzés trackback címe:

https://lampamod.blog.hu/api/trackback/id/tr9513581407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása